Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Ockels' Ecolution terug naar Groningen

29 juli 2015 Schipper Blog 0

Lauwersoog – De Ecolution van wijlen Wubbo Ockels keert terug naar Nederland. Het schip van de overleden ruimtevaarder is vanuit Curaçao op weg naar het Groningse Lauwersoog, waar vrijdag een feestelijk onthaal gepland staat.


Een bonte stoet (zeil)schepen, vissersboten, jachten, KNRM, Rijkswaterstaat en rondvaartboten zal zorgen voor een feestelijke intocht. De nieuwe eigenaar,

Stichting Wadduurzaam

, wil als platform fungeren voor duurzame en innovatieve ideeën. In de haven van Lauwersoog krijgt de boot een plek bij het nieuwe duurzaamheidscentrum. Hier zal het jacht een ontmoetingsplek worden voor ondernemers en toeristen.


Ockels voer zijn schip in 2013 zelf naar de Antillen. Hier iel hij met diverse projecten. Met de oversteek wilde hij laten zien hoe je 100% duurzaam kunt reizen. De Ecolution wordt vrijdag rond het middaguur in de haven van Lauwersoog verwacht. De bekende solozeiler Lucas Schröder is voor de gelegenheid aangesteld als kapitein van het schip.

 

De terugkeer naar Groningen betekent een nieuw hoofdstuk in het roerige bestaan van het miljoenen kostende jacht, dat in 2010 bij een scheepswerf in Groningen door vernielingen nog zo beschadigd raakte dat het naar de bodem zonk. Aartje naar zijn vaartje. Ook 's lands bekendste astronaut en geestelijk vader van de Ecolution Wubbo Ockels had het begrip 'opgeven' niet in zijn woordenboek staan.

 

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen