Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

'Nieuwe' verenigingshaven Oranjeplaat ook voor passanten een prachtige bestemming

9 mei 2016 Schipper Blog 0

ARNEMUIDEN - Jachthaven Oranjeplaat in Zeeuwse Arnemuiden is het watersport seizoen in volledig eigendom begonnen. De jachthaven is na de overname van 'grond en water' volledig in handen van de leden van de watersportvereniging.






De naam van de jachthaven is veranderd in Coöperatieve Jachthaven Oranjeplaat (CJO). Dit is tevens de officiële naam van de watersportvereniging. De opstal van Oranjeplaat werd al in een eerder stadium van de gemeente Middelburg gekocht. Bestuurslid Ad verschoor: "We hadden de haven in erfpacht. Dat was een ingewikkelde constructie. Bovendien verdriedubbelde de gemeente de erfpachtsom. Dat was reden te meer om de haven te kopen. Na moeizame onderhandelingen is dat nu gelukt."

De aankoopsom van de haven ligt tussen de 250.000 en 300.000 euro. De CJO exploiteert en beheert de haven dat zo'n 400 ligplaatsen telt. Watersportvereniging Arnemuiden beheert op haar beurt het clubhuis. Tevens organiseert de vereniging die een ledenbestand heeft van zo'n 600 leden, wedstrijden en evenementen. Leden met ligplaats zijn ook lid van de coöperatie.

"Alle leden bezitten dus een stukje haven", zegt een contente Verschoor. "Iedereen is er dus ook verantwoordelijk voor. Zo kunnen we de liggelden redelijk houden én ervoor zorgen dat wij de mooiste haven zijn. Het onderhoud wordt gedaan door onze donderdagploeg. Een clubje grijze mannen, dat alles doet. Van elektra tot schilderwerk. Er zit nu ook één jonge vrouw bij. De timmervrouw."

"De haven is, omdat die zo verscholen ligt, erg rustig. Maar we zijn voor passanten lastig te vinden. Ze zien ons niet direct. We zouden wel wat meer passanten in de haven willen."

Een ligplaats boeken doet u

hier

.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen