Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Nieuwe passantenhaven in het centrum van Workum

14 juli 2015 Schipper Blog 0

Workum – Na maanden lang hard werken heeft het centrum van Workum een nieuwe passantenhaven gekregen. Tijdens de herinrichting van de Stedspôle heeft aannemer De Boer & De Groot tevens de oude opvaarten in ere hersteld, en zijn er rond het evenemententerrein meer aanlegplaatsen gecreëerd. Voor waterrecreanten bestaat er nu de mogelijkheid om gebruik te maken van de stroom- en watertappunten, en kan er vuilwater worden geloosd.

  

Mede dankzij de nieuwe haven en voorzieningen in het historische centrum, is Workum voor veel watersporters een geliefde locatie om aan te meren. Onlangs heeft de eerste weekmarkt al plaatsgevonden op het vernieuwde evenemententerrein en liggen er in de passantenhaven al diverse bootjes.

Aangezien de nieuwe haven met zoveel enthousiasme is ontvangen, heeft men bekend gemaakt dat er begin volgend jaar van start wordt gegaan met de aanleg van de haven op de plaats van het Cultureel Centrum De Klameare. Met de aanleg komen er in het centrum van Workum nóg meer aanlegplaatsen voor passanten.

(Friese Meren)Met name in deze tijd van het jaar worden er meer dan voldoende activiteiten georganiseerd. Zo speelt Sipke de Boer 18 juli in de muziektent en staat er woensdag 22 juli een toeristische markt op de agenda.

Meer informatie over de activiteiten van de komende weken? Bezoek de website van Workum.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen