Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Nieuwe hype op de Zwolse grachten: de ‘sup-fiets’

3 september 2021 Havenmeester Online Blog 0

De zomer loopt op zijn eind, binnen afzienbare tijd keert de rust terug op de Zwolse grachten. Het watervertier groeide de laatste jaren onstuimig, tot leedwezen van woonbootbewoners. Het leidde deze zomer tot halvering van het aantal (motor)huurboten. Tegelijk groeit het aantal aanbieders met wie je Zwolle via de grachten kunt verkennen. Zoals de waterfiets, die landelijk aan een opmars bezig is.

Veel mensen hebben tijdens de coronacrisis het supboard ontdekt. Maar voor wie zich graag nog wat minder inspant is er iets nieuws: fietssuppen. "Het is heel relaxed, want je zit heel stabiel."

Zwagers Ernst van der Baan en Twan Korver lanceerden de fietssup. We zijn de eersten in Nederland die deze aanbieden. Oorspronkelijk is de fietssup ontwikkeld in Spanje", vertelt Ernst.

In het buitenland gaat de fietssup vaak op grote jachten mee als entertainment. "Mensen fietsen dan met zo'n sup rond de boot op zee. Het is een soort speeltje voor jetsetters."

De mannen willen de fietssup in Nederland op een laagdrempeligere manier introduceren. "Het is een unieke, sportieve activiteit die ook nog eens helemaal coronaproof is. Het voelt echt als fietsen op het water. Ondertussen kun je genieten van de omgeving."

 

Bron: AD.nl

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen