Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Nieuwe Hevea-jachthaven in Renkum in april open

19 januari 2016 Schipper Blog 0

RENKUM - Op maandag 18 januari is in Heveadorp de aanleg van de nieuwe jachthaven van start gegaan. De uit Oosterbeek afkomstige Oscar Hollink lanceerde in 2015 het idee voor een kleinschalige jachthaven op de plek van de huidige passantenhaven bij de Drielse sluis.



 

In 2012 heeft de Stichting Heveahaven de gemeente Renkum benaderd met het idee om een jachthaven te realiseren. De gemeente gaf aan dit een goed initiatief te vinden en heeft meegedacht hoe dit initiatief concreet vorm te geven. Wethouder Erik Heinrich: “Erg fijn te horen dat de vergunning verleend is. Als gemeente willen we graag de toeristische recreatieve band van onze dorpen met de rivier versterken. Wij verwachten dat dit initiatief hier zeker aan zal bijdragen."

Uiteindelijk verleende Rijkswaterstaat de vergunning voor de realisatie van een jachthaven met 49 ligplaatsen. Op de locatie van de huidige passantenhaven bij het stuw- en sluizen complex Driel wordt de nieuwe jachthaven gerealiseerd.

In de Heveahaven komen - zoals gezegd - 49 ligplekken, waarvan 5 voor passanten. Ook krijgt de haven 2 boten die per dagdeel te huren zijn. "Op die manier willen we ook onze wens om het water en de rivier voor inwoners van Renkum toegankelijk te maken vorm geven", zegt Hollink.

De haven wordt in april geopend. (

De Gelderlander

)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen