Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Nieuwe aanlegplaatsen en gratis boothelling in Purmerend

19 november 2015 Schipper Blog 0

PURMEREND - Om het watersporttoerisme in de stad Purmerend aantrekkelijker te maken, wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan het zogenaamde 'steigerplan'. De gemeente hoopt tevens dat de bootjes in de toekomst niet alleen maar door Purmerend zullen varen, maar ook enige tijd in de marktstad zullen vertoeven. 



Met een uiterst goed verzorgde kade, een boardwalk, diverse aanlegplekken en een gratis botenhelling wil de gemeente recreanten verleiden tot een bezoek aan Purmerend. Afgelopen september is het project van start gegaan met het vervangen van de nog resterende oude kademuur aan de Beemsterburgwal. Verder zijn er op twee locaties een nieuwe damwand met ankerstangen aangebracht. Tevens zijn aan de Kanaalkade en Kanaalschans drijvende steigers gemonteerd. Ook is de kade aan de Beemsterburgwal opnieuw ingericht en er is een vlonder aangelegd.

Om er voor te zorgen dat de drijvende steigers op hun plaats blijven liggen, is er een aanvaartbeveiliging aangebracht. Dit is gedaan om ervoor te zorgen dat de beroepsvaart niet kan invaren op drijvende steigers en liggende boten. Vanaf het sluiscomplex is een overgang naar de drijvende steiger aangebracht. Het trottoir sluit aan op het terras van Spijkerman 'Eten en Drinken'.

Het steigerplan is op dit moment zijn laatste fase ingegaan. Bij het viaduct van de A7 wordt een trailerhelling aangebracht. Met deze botenhelling gaat een lang gekoesterde wens van veel watersporters in vervulling. De helling is vooral een uitkomst voor botenbezitters zonder vaste aanlegplaats. Positief punt is dat de helling ook nog eens gratis te gebruiken is. De opleverdatum is 1 december en daarmee zijn de werkzaamheden bijna afgerond. De officiële ingebruikname zal vlak voor het begin van het botenseizoen worden gepland.

Het steigerproject vormt een slotstuk van het gemeentelijk actieplan Watertoerisme 2010-2015. Met een sloepennetwerk, opgewaardeerde jachthaven, vernieuwde kades, een douche en toiletunit aan het Whereplantsoen en vaste lighoudersplaatsen aan de Overweersepolderdijk, Prinsenhof en Veilingkade. (

Dichtbij

)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen