Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Nieuw kustwachtschip omgedoopt tot 'Guardian'

12 februari 2016 Cristian Blog 0

Den Helder - Onder feestelijke begeleiding van drie sleepboten van de Koninklijke Marine, het patrouillevaartuig Visarend, een politieboot en een reddingboot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, voer afgelopen woensdag het Emergency Towing Vessel (ETV) Guardian voor het eerst ceremonieel haar thuishaven binnen. Het schip voer eerder onder de naam Ievoli Amaranth voor de Kustwacht.



Per 16 januari 2016 sloot Rijkswaterstaat/Rijksrederij een nieuw langlopend contract af. De inzet hiervan is een schip met bemanning ten behoeve van de Noodsleephulp op de Noordzee (ETV Dienst). Het contract is voor de duur van 10 jaar afgesloten met Multraship Ocean Towage BV. Voor het nieuwe contract maakte Multraship gebruik van hetzelfde schip (levoli Amaranth) dat sinds 2013 is ingezet om de Noodsleephulp op de Noordzee uit te voeren. Het schip is nu omgedoopt tot Guardian.

Na de ceremonie vond aan boord de officiële overdracht plaats. Hierbij waren, naast de Kustwacht en rederij Multraship Towage & Salvage, ook afgevaardigden van de Rijksrederij en Rijkswaterstaat vertegenwoordigd. De directie van Multraship sprak over een bijzondere dag. Een ‘mijlpaal’. “Als Zeeuws familiebedrijf voelen we ons meteen thuis in Den Helder.”

De operaties van de Guardian worden aangestuurd door de Kustwacht. Het schip, dat Den Helder als thuisbasis heeft, kiest bij windsterktes vanaf 5 bft een strategische positie op de Noordzee om snel driftende of in nood verkerende schepen op sleeptouw te nemen en drenkelingen aan boord te nemen. Tevens kan het schip worden ingezet als platform bij Search And Rescue (SAR) operaties.

Meer informatie is te vinden op www.kustwacht.nl

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen