Categorie├źn

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Nederlander in Frankrijk betrapt die Kanaal-overstekers wilde helpen

26 november 2021 Havenmeester Online Blog 0

Een 55-jarige Nederlander is in Noord-Frankrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twaalf maanden voor het vervoeren van materiaal waarmee migranten het Kanaal kunnen oversteken.

Ook mag hij het Franse grondgebied drie jaar niet betreden. De vijftiger bekende voor de rechtbank in Boulogne-sur-Mer dat het nautische materiaal in zijn auto bestemd was voor vluchtelingen die vanuit het noorden van Frankrijk het Nauw van Calais willen oversteken naar het Verenigd Koninkrijk. De man zei volgens La Voix du Nord spijt te hebben van zijn illegale actie. Hij verklaarde het puur voor het geld te hebben gedaan. De 500 euro die hij ervoor zou krijgen, was volgens hem bestemd voor zijn terminaal zieke dochter van 14 jaar, die botkanker heeft.

Twee agenten van de grenspolitie zagen zaterdag omstreeks 04.00 uur een auto in de problemen in Wimille, zo’n vijf kilometer boven Boulogne-sur-Mer. Ze reden in hun anonieme voertuig naar de wagen en zagen dat er nautisch materiaal in lag. Toen ze zich identificeerden als politie, ging de Nederlander er te voet vandoor. Na een korte achtervolging kon het duo hem staande houden.

Bron: AD.nl

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen