Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Mogelijkheden 'Boardwalk' tussen jachthaven en de dijk in Maasbommel onderzocht

13 april 2016 Cristian Blog 0

MAASBOMMEL - Dorpsbewoners van Maasbommel hebben onlangs geopperd om een 'boardwalk' te plaatsen tussen de jachthaven en de dijk. Het idee is door recreatie-ondernemer bij De Gouden Ham Adri van Ooijen enthousiast ontvangen. Wel zet hij zijn vraagtekens bij de haalbaarheid van het eventuele project.



"Mooi," zegt van Ooijen, "écht heel mooi. Maar ja: is het haalbaar? Díe vraag zullen we moeten zien te beantwoorden. Het fietst wel dwars door mijn plannen heen." Een ander probleem waar Van Ooijen tegen aanloopt, is dat er stukken zijn die nu achter een slagboom liggen die dan voor iedereen opengesteld worden: " Maar ik ben niet alleen: er zijn ook andere jachthavens. Dus ik heb er wel mijn vraagtekens bij."

De boardwalk is een verhoogde boulevard met vloer van planken. De kosten die daarbij komen kijken spelen vanzelfsprekend ook een rol. "Zo'n plankier als geopperd, kost al gauw 300 euro per meter. In de plannen gaat het om zo'n 800 meter tot een kilometer."

Van Alex Kwakermaak, directeur van recreatieschap Uiterwaarde deelt de mening van Adri van Ooijen: "Het ziet er hartstikke leuk uit, is heel goed en creatief bedacht. Maar is het betaalbaar?" Hij zegt erbij dat er van hem in ieder geval niets hoeft te worden verwacht. "Ik zie voor ons financieel geen rol," besluit Kwakermaak.

(degelderlander)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen