Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Mogelijk nieuwe jachthaven aan Urkersluis

10 januari 2017 Cristian Blog 0

Urk - Een jachthaven met zestig ligplaatsen aan de binnenkant van de Urkersluis moet de oplossing worden voor het 'bootjesprobleem' in de Urkervaart. De provincie Flevoland stelde in 2015 een afmeerverbod in voor privé-boten in de vaarten in Urk en Noordoostpolder. Reden: de doorvaart van de beroepsvaart zou worden belemmerd door de boten en er zou oneerlijke concurrentie zijn met jachthavens. Diezelfde provincie is nu bereid mee te werken aan het burgerinitiatief van de in 2015 opgerichte Watersportvereniging Onder aan de Sluis.



Groeien naar 60 leden


De gemeente Urk staat net als de provincie niet onwelwillend tegenover het initiatief. Wel heeft de gemeente een voorwaarde gesteld: de watersportvereniging, die nu dertig leden heeft, moet haar ledenaantal verdubbelen naar zestig. Volgens een woordvoerder van de vereniging is deze voorwaarde gesteld om de zaak sluitend te krijgen. Volgens de woordvoerder hoeft dat geen probleem te zijn. Hij stelt dat de leden nu voornamelijk uit Urk en Tollenbeek komen, maar dat er zich ook booteigenaren uit de rest van de Noordoostpolder kunnen aanmelden. Nu er in de poldervaarten geen privé-boten meer mogen worden aangelegd, is dit een mooie kans.

Alternatief

De jachthaven komt aan de Industrierondweg op Urk te liggen en moet in totaal plaats bieden aan 7 ligboxen van 15×5 meter, 30 ligboxen van 12,5×4 meter en 23 ligboxen van 8×3,5 meter. Volgens de initiatiefnemers is de haven aan de binnenkant van de sluis tevens een goed alternatief voor de recreatieve, buitendijkse jachthaven op Urk. Daar is momenteel een wachtlijst van 250 leden.

Meer weten? Bezoek dan de website van WSV Onder aan se Sluis.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen