Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Meivakantie? Bezoek dan de Week van de Watersport!

25 april 2016 Schipper Blog 0

Amsterdam – Over een week is het weer zover, dan start in heel Nederland de derde editie van de Week van de Watersport. Op veel plaatsen worden er tijdens de meivakatie verschillende activiteiten aangeboden op en rondom het water.




Heeft u altijd al een keertje willen zeilen? Of zelf een bootje willen kopen? Dat kan! Met de week van de watersport wordt u de gelegenheid geboden om kennis te maken met alles wat de prachtige watersportwereld te bieden heeft. Tijdens de Week van de Watersport staat alles in het teken van plezier op het water. Het doel van deze week is om zo veel mogelijk mensen na de winter op het water in actie te laten komen. Alle watersportenthousiastelingen, professionals en vrijwilligers, werken samen om ook nieuwe recreanten te inspireren, want watersport is een laagdrempelig, gezonde vorm van vrijetijdsbesteding. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd bij watersportverenigingen, watersportclubs en watersportbedrijven. Tijdens de Week van de Watersport worden forse kortingen op watersportproducten gegeven, houden bedrijven open dagen en kun je goedkoop een uurtje varen. Ook is het mogelijk om een voordelige, soms zelfs gratis, kiteles of of SUPclinic te volgen. Voor iedereen is overal wat te doen.

Op zaterdag 30 april bijvoorbeeld, bruist het van de activiteiten in Bataviahaven Lelystad tijdens de eerste editie van de Cornelis Race, een nieuw maritiem evenement. Het programma biedt een variatie van activiteiten voor jong en oud. Een shantyfestival (georganiseerd door Kaperskoor Lelystad), maritieme markt, touwslaan, vis roken, roeien, diverse demonstraties, een open huis van historische schepen, de KNRM Reddingbootdag, de nieuwste zeilboten (Foilingdag maandblad Zeilen) en zeilen in optimisten en pico’s van WSV Bovenwater.

Tijdens de landelijke week van de watersport kunt u er ook voor kiezen om Flevo Marina te bezoeken. Samen met hun leveranciers organiseert de haven een spetterend programma om de watersport over de gehele breedte neer te zetten in een watersport experience. U kunt naast het bezichtigen van boten en inwinnen van informatie zelf ook actief deelnemen en proeven aan de veelzijdigheid van de watersport: zoals suppen, flyboarden of vaarles krijgen en genieten van de vele voordelen tijdens de voorjaarssale in de watersportwinkel.

In het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 mei vindt tevens het Lente event plaats. Tijdens deze dagen kunnen klanten in de showroom met meer dan 75 jong gebruikte Sloepen en Motorboten op hun gemak de boten ervaren en beleven. Het genootschap ‘De Daemes op de golven & De Heeren op het water’ zijn beide dagen aanwezig met een grote stand om de gasten te laten beleven in vorm en beeld wat het gevoel op het water nu eigenlijk is. Hun platform biedt de mogelijkheid om sloepvaarders hun watersportervaringen en verhalen met elkaar te delen. Gedurende het weekend vaart de promosloep een ‘rondje Grou’. Hiermee kunnen geïnteresseerden het pittoreske Grou vanaf het water beleven. En bij het echte watersportgevoel hoort natuurlijk ook een culinaire proeverij! De gasten kunnen ervaren hoe paling op ambachtelijke wijze gerookt wordt en mogen het uiteraard ook zelf proeven. Hierbij wordt vanzelfsprekend goede wijn geschonken of een lekkere kruidenbitter.

U leest het al: bijna overal in Nederland valt er tijdens de Week van de Watersport op en rondom het water wel wat te beleven. De Week van de Watersport wordt door heel Nederland georganiseerd en vindt plaats van 30 april t/m 8 mei.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen