Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Lorentz-sluizen in Afsluitdijk Kornwerderzand tijdelijk gesloten

18 maart 2016 Schipper Blog 0

Makkum – Van 21 maart 2016 tot naar verwachting 1 mei 2016 werkt Rijkswaterstaat aan de vervanging van het bedieningssysteem van het Lorentzcomplex bij Kornwerderzand; de Friesland kant van de Afsluitdijk. De bedieningssysteem wordt vervangen om deze in de toekomst veilig te kunnen blijven gebruiken. Daarnaast moet het minder storingen opleveren. Ook moeten remmingen geleidewerken voor de scheepvaart worden vervangen om scheepvaart te kunnen blijven faciliteren.


Op het moment dat de werkzaamheden aan het besturingssysteem worden verricht, kunnen de bruggen en sluizen niet gebruikt worden. Dit betekent dus dat er dan geen scheepvaart mogelijk is op het Lorentzcomplex. De stremming van het Lorentzcomplex omvat de periode tussen 21 maart 2016 tot 1 mei 2016. Het verloop van de werkzaamheden is tevens afhankelijk van de weersomstandigheden. Die kunnen korter of langer duren. Tijdens de stremming bij het Lorentzcomplex is het Stevincomplex beschikbaar voor scheepvaart.

De scheepvaart heeft altijd de mogelijkheid om de Afsluitdijk te passeren. Desondanks moet er rekening gehouden worden met een langere wachttijd. In 2015 en 2016 werkt Rijkswaterstaat aan de vervanging en opwaardering van de remmingwerken, waardoor er naast eerder genoemde stremming ook hinder wordt verwacht. Deze werkzaamheden worden zowel aan de Lorentz- als aan de Stevinsluis verricht.

Dezelfde werkzaamheden worden uitgevoerd bij het Stevincomplex bij Den Oever, de Noord-Hollandse kant van de Afsluitdijk. Deze werkzaamheden starten 5 september 2016. Naar verwachting zijn de werkzaamheden bij het Stevincomplex 16 oktober 2016 afgerond. (

Rijkswaterstaat

)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen