Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Ligplaatshouders Jachthaven Haddock richten eigen vereniging op

4 oktober 2016 Cristian Blog 0

Almere – Ligplaatshouders, recreanten en Almeerders die jachthaven Haddock een warm hart toedragen hebben een vereniging, Haddock Watersport Recreatie, opgericht. Dit omdat ze willen weten waar ze aan toe zijn als het om de haven aan het Weerwater gaat. Volgens haveneigenaar Phillipe van Thiel maken de leden zich onder meer zorgen.



"De leden hebben mij gevraagd om voorlopig het woord te voeren, maar de bedoeling is dat er 1 november een Algemene Ledenvergadering komt waarin een bestuur wordt gekozen. Ze willen eigenlijk, net als ik, duidelijkheid en hebben een hoop vragen. Bijvoorbeeld over de toekomst van hun ligplaats, maar ook over de waterplanten in het Weerwater en de sluizen om van buitenaf naar de haven te komen", vertelt Van Thiel over het doel van de leden. "Inmiddels hebben zich tussen de 800 en 900 nieuwe leden gemeld. We hopen voor het einde van de maand rond de 1200 leden te hebben."

Van Thiel is momenteel in onderhandeling met de gemeente over inpassing in de Floriade. De tuinbouwtentoonstelling in 2022 aan het Weerwater wordt in het gebied op en rond zijn jachthaven gehouden. De gemeente onderhandelt ook nog met camping Waterhout. "De onduidelijkheid rond de Floriade heeft dit aangezwengeld. Tijdens de eerste ledenvergadering willen we daarom wat mensen uitnodigen die ons misschien meer kunnen vertellen. Het gaat over de inpassing van Haddock binnen de maatschappelijke ontwikkeling."

(almerevandaag.nl)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen