Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Ledenverlies bij jachthavens door veelvuldig oponthoud Schiedamse bruggen

5 januari 2016 Cristian Blog 0

Schiedam - Vanwege aanhoudende stremmingen van de bruggen zijn er tientallen booteigenaren uit de stad Schiedam vertrokken. De jachthavens in Schiedam kampen hierdoor met een groot ledenverlies.



Het ziet er naar uit dat het niet bij deze tientallen ontevreden booteigenaren zal blijven, aangezien middenin het komende vaarseizoen de Ooievaarsbrug zal worden gerenoveerd. De werkzaamheden hiervan zullen pas 1 juli van start gaan. Eerder nog werd aangekondigd dat de renovatie van de brug in de winter zou gaan beginnen.

De voorzitter van de jachthaven maakt zich in ieder geval veel zorgen. "Ik weet van sommigen dat ze al aan het kijken zijn naar een andere jachthaven die een beter ligging heeft", zegt voorzitter Will van de Bruggen.

De renovatie van de Ooievaarsbrug uit 1950, tussen het oude-stadhuis en de Branderspoort, past binnen de revitalisering van de binnenstad. De eigenaren van de jachthavens hopen dat de gemeente de werkzaamheden doorschuift naar volgende winter. Om een oplossing te vinden voor het probleem staat er eind deze maand een overleg tussen alle partijen gepland.

www.rijnmond.nl

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen