Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Laatst bewaarde beurtschip Friesland wordt werkervaringsproject

30 oktober 2015 Schipper Blog 0

BURGUM – De Friese gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel staan op het punt om samen met het lokale bedrijfsleven en onderwijsinstellingen een uniek werkervaringsproject te beginnen. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen de mogelijkheid om bij Wadro in Drogeham het oude beurtschip ‘Dorp Grouw’ te gaan restaureren.



Het gehele werkgelegenheidsproject zal ongeveer drie jaar in beslag nemen. Gedurende het project kunnen circa 30-50 personen aan het schip werken. Het is de verwachting dat ongeveer 25 mensen dankzij dit project weer werk krijgt en nog eens 25 mensen een duidelijker beeld van hun positie op de arbeidsmarkt.

Het schip ‘Dorp Grouw’ is uniek, aangezien het het laatst bewaarde beurtschip van Friesland is. Na haar werk als beurtschip, heeft het schip onder andere dienst gedaan als plezierjacht, vissersboot en woonboot. Begin 2011 is het ernstig vervallen schip gekocht door de stichting ‘Dorp Grouw’.
In samenwerking met de gemeente Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel en het lokale bedrijfsleven zal het schip weer in de oude luister worden hersteld. In het dorp Drogeham wordt het metalen gedeelte van het schip opgeknapt. Vervolgens zal het houtwerk van het schip onder handen worden genomen bij het Skûtsjemuseum in Earnewâld. (

Drachtster Courant

)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen