Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Kustbeschermers organiseren ludieke actie

31 januari 2017 Cristian Blog 0

Op zaterdag 4 maart vormen kustbeschermers een groot menselijk lint langs de kust. Dit doen ze om aandacht te vragen voor de waarde van de kust en het direct erachter gelegen land. Met de actie reageren de kustbeschermers op bouwprojecten. Ze zijn van mening dat die de natuur, het open landschap en de huidige recreatie verstoren. “Deze plekken zijn te waardevol en we willen dat samen zichtbaar maken. Wij vinden dat plannen voor torens, huisjes, kunstmatige eilanden of andere te grote projecten hier niet passen. Wij, bewoners en recreanten willen juist hier de mooie kust met natuur, rust en ruimte behouden,” aldus de actiegroep.



Menselijk lint
“We gaan als ludieke actie een menselijke slinger langs de kust maken”, vertelt de werkgroep Lint aan de kust. “Hand in hand vormen we een lint langs het water. Als veel mensen meedoen, kan ons lint honderden meters lang worden. Hoe langer het lint, hoe groter de kans dat zichtbaar wordt hoe we denken over nieuwbouw aan de kust en het gebied erachter. Dit gaan we op meer plekken doen om te tonen dat we kustgebied waardevol vinden. De eerste keer dat we het lint vormen, starten we langs de Brouwersdam. We vragen actief aandacht voor het bouwplan Brouwerseiland, als een van de bouwprojecten aan de kust waardoor het unieke open landschap met vergezichten dreigt te verdwijnen en waar recreanten en veel watersporters nu nog actief kunnen zijn.”

Bezoekers en bewoners van Zeeland
Bij de start op 4 maart nodigt de werkgroep alle bezoekers van Zeeland en bewoners uit om mee te doen. Inmiddels hebben ruim 100.000 mensen zich aangesloten bij de 'Bescherm de kust'. De organisatie is van mening dat de plekken toegankelijk moeten blijven omdat er veel mensen zijn die een wandeling aan de kust maken, gaan hardlopen of watersporten. Die plekken moeten dus voor iedereen toegankelijk blijven. De organisatie zegt: "Eens bebouwd is niet meer terug te draaien."

Startlocatie
De start is op de Middelplaathaven aan de Brouwersdam aan de Grevelingenkant in Zeeland, te bereiken via de parellelweg langs de N 57 aan de Grevelingenkant. De Middelplaathaven ligt komend van het Zuiden, net voorbij de Zuidelijke aanzet van de Brouwersdam na de spuisluis en Port Zélande. De ingang van de haven wordt aangegeven met een bord.

De start op Schouwen-Duiveland is op 4 maart 2017 om 11.00 uur. Eindtijd is 12.30 u.

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden? Dat kan via 

www.lintaandekust.nl

 of

hier

.

Vindt u het een goed initiatief dat de kustbeschermers een groot menselijk lint langs de kust vormen om zodoende aandacht te vragen voor de waarde van de kust? Laat het ons weten hieronder in de comments.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen