Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Krijgt Rotterdam de duurste jachthaven van Nederland?

26 februari 2019 Cristian Blog 0

Onlangs

schreef Ed Groot in zijn column in het Financiële Dagblad

dat volgens zijn bronnen een 'Rotterdams Consortium' voorbereidingen aan het treffen is om de duurste jachthaven van Nederland in het centrum van de Maasstad aan te leggen. 


[caption id="attachment_19296" align="aligncenter" width="660"] Het artikel in het Financiële Dagblad van 11 februari[/caption]

Midden in de stad. Ligplaatsen van 50 plus meter voor een huurprijs van €15.000 per maand. Dat zou 'by far' de duurste jachthaven van Nederland worden. Alsof het om een 1 april grap gaat. Maar

>>> het artikel <<<

 is toch echt van afgelopen 11 februari.

Onlangs schreven wij dat Amsterdam de rode loper uitlegt voor superjachten (lees

>>> HIER <<<

), maar dat ging om passantenplekken. Daarmee kan de stad verdienen. Het plan wat de heer Groot aanhaalt gaat echt over vaste ligplaatsen, aldus zijn bespiegelingen:
Gaat dat plan vliegen? Aan bekijks zal het niet liggen, in de wetenschap dat een paar oude boten die elke vijf jaar met Sail Amsterdam aandoen zo al dik twee miljoen bezoekers trekken. Ook de huur is schappelijk. Rotterdam moet zelfs oppassen dat er voor dat bedrag niet permanent grote woonboten gaan aanleggen met bijvoorbeeld 30 luxeappartementen of een tweedehands Rijn-cruiseschip met honderd studenten.

- Ed Groot

Bent u ook zo benieuwd naar de ontwikkelingen rondom dit Rotterdamse Consortium? Wij zullen proberen u van verdere ontwikkelingen op de hoogte houden!

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen