Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Jeugd laat eigen gerenoveerde botter te water

10 september 2015 Schipper Blog 0

Elburg - Op donderdag 10 september vindt er om 18.30 een uiterst bijzonder moment plaats: de jeugd uit Elburg zal haar eigen gerenoveerde botter te water laten. De jongeren hebben dankzij de inzet van de Botterstichting een eigen botter, die als EB47 aan de vloot wordt toegevoegd.Vijf jaar geleden kwam de stichting in het bezit van een romp van een wel heel bijzonder botter van 7,85 m. Een normale botter heeft een afmeting van 12 tot 15 meter. Van oudsher is de Botter een Nederlands type vissersvaartuig met een plat tot licht V-vormig vlak, met een net uitspringende kiel en hoekige kimmen die overgaan in bol naar buiten lopende zijden, waarvan het boeisel boven het berghout naar binnen valt. Om de jeugdleden te stimuleren en te betrekken bij de stichting kwam het idee om de jeugdleden in de vorm van een leerproject onder leiding van de deskundigheid van leermeester Cees Leusink de botter te laten restaureren.

De Botterstichting heeft de afgelopen jaren intensief geïnvesteerd in de jeugd. De inzet heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Onder leiding van een deskundig team werden de vaarbewijzen behaald en de theorie in praktijk omgezet. Met als resultaat dat de jeugd tegenwoordig met een grote regelmaat op het water te vinden is. Vanzelfsprekend altijd onder toezicht van een ervaren schipper.

Vandaag zal de voltallige vloot - dit jaar weer met zo’n 40 á 50 historische vaartuigen - na de tewaterlating de haven van Elburg uitvaren. Rond 19.00 uur vaart de vloot, traditiegetrouw onder belangstelling van de vele bezoekers, de haven weer binnen.

Lees

hier

meer over de haven van Elburg. (

De Weekkrant

,

www.botterselburg.nl

)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen