Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Je eigen onderzeeër voor 'maar' 1 miljoen euro

20 november 2015 Cristian Blog 0

De kosten liggen rond het bedrag van maar liefst een miljoen euro, maar dan heb je ook wat. Een eigen onderzeeër waarmee je op eigen houtje de onderwaterwereld rond je eigen superjacht kunt bekijken.



Tijdens de Fort Lauderdale International Boat Show, liet de Amerikaanse firma Triton Submarines haar gloednieuwe, extra lage model onderzeeër zien. Dankzij de geringe hoogte van maar 1,8 meter past de duikboot in de garage van de meest gangbare superjachten. De lichtgewicht (4000 kilo) en airconditioned drukcabine is gemaakt van een acryl bol in een overwegend stalen frame. Het gevaarte meet 3,2 bij 2,6 meter en heeft de capaciteit voor het vervoer van één piloot en twee passagiers. Samen kunnen ze met een snelheid van 3 knopen (5,5 km/u) tot op een diepte van wel 500 meter duiken. Aangezien het op dergelijke dieptes meestal erg donker is, wordt de onderzeeër vanzelfsprekend uitgerust met vijf LED schijnwerpers.

Overigens presenteerde de Amerikaanse firma Triton Submarines een concept, aangezien er nog geen operationele Triton superjacht submarine is. Die is er wel van het Nederlandse bedrijf U-boat Worx, dat momenteel drie onderzeeërs in aanbouw heeft. Maar daarover later meer. (Telegraaf.nl)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen