Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Jachthavens Winschoten, Scheemda en Beerta krijgen nieuwe beheerder

21 oktober 2015 Schipper Blog 0

WINSCHOTEN – De jachthavens van Winschoten, Scheemda en Beerta zullen vanaf 2016 beheerd gaan worden door de Hoogezandster ondernemer Erwin Postema. Wel blijft de gemeente Oldambt verantwoordelijk voor het groot onderhoud.



De gemeente Oldambt is nu alleen nog op zoek naar een exploitant voor de gemeentelijke jachthaven in Bad Nieuweschans. Dit kan echter nog wel even duren, aangezien er geen voorzieningen zijn en er geen liggeld wordt geheven. Vanwege deze redenen is de jachthaven in Bad Nieuweschans niet interessant om te exploiteren.

De gemeente Oldambt heeft de gemeentelijke jachthavens in eerste instantie te koop aangeboden, maar omdat er te weinig geld is om potentiële kopers van een soort bruidsschat te voorzien, is het vooralsnog op niets uitgelopen.

Voor het exploiteren en beheren van de jachthavens is er in de loop der tijd meer belangstelling geweest. Onlangs sloot Oldambt een 10-jarige overeenkomst af met Thijs Huizing, die jarenlang actief is in de haven van Midwolda. Met Postema heeft Oldambt eveneens een overeenkomst met een looptijd van 10 jaar afgesloten.
Exploitant Huizing wil voor het nieuwe vaarseizoen tien grote ligplaatsen creëren. ,,Daarbij moet je denken aan een lengte van 9, 10 of 11 meter. Voor aanlegplekken voor dit soort schepen is steeds meer vraag. Er is nog ruimte in de haven om deze ligplaatsen aan te leggen.”

De nieuwe beheerder voor de drie gemeentelijke jachthavens heeft inmiddels een eerste onderhoud met een aantal jachthavenexploitanten aan het Oldambtmeer gehad. Hierbij hebben ze met elkaar afgesproken periodiek bij elkaar te komen om bepaalde zaken af te stemmen. Het gaat om de exploitant van Reiderhaven in Beerta, het Havenkwartier in Blauwestad en Huizing, beheerder van de jachthaven in Midwolda.

In de gemeente Oldambt zijn welgeteld acht jachthavens. Deze havens hebben ruim vijfhonderd passanten– en ligplaatsen. Verder hebben de havens van Midwolda, Beerta en Winschoten camperplaatsen.

(DvhN)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen