Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Jachthavens Lelystad willen Bataviahaven gezamenlijk gaan exploiteren

8 maart 2016 Schipper Blog 0

LELYSTAD - De drie in Lelystad gevestigde commerciële jachthavens stellen in een brief aan de gemeenteraad en het college van burgemeesters en wethouders, de exploitatie van de Bataviahaven over te willen nemen van de gemeente.


Jachthaven Lelystad, Flevo Marina en Deko Marine zijn ervan overtuigd dat zij de Bataviahaven winstgevend kunnen exploiteren. Terwijl de haven onder de Stichting Bataviahaven al enkele jaren verlies lijdt. Om de tegenvallende inkomsten te dekken trok de gemeente daarom zelfs al een bedrag van € 78.000,- uit.

De drie jachthavens zeggen verder dat zij last ondervinden van oneerlijke concurrentie. Dit komt doordat de Bataviahaven lagere tarieven vraagt en passanten er langer kan laten liggen dan de 48 uur die volgens de havens is afgesproken.

Met hun opgestelde brief reageren de jachthavens op uitspraken van wethouder Van den Heuvel, die in januari tijdens de gemeenteraad zei dat hij van de Bataviahaven een gemeentehaven wil maken. Dit omdat er volgens hem onder commerciële partijen geen belangstelling zou zijn. (

Omroep Flevoland

)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen