Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Jachthavens in Limburg breiden uit vanwege lange wachtlijsten

8 maart 2019 Cristian Blog 0

Het gaat goed met de watersport in Limburg. Wachtlijsten zijn in dit vaargebied eerder regel dan uitzondering. Jachthavens moeten dan ook alle zeilen bijzetten om het aantal ligplaatsaanvragen te kunnen verwerken. Jachthaven Hermus bij Roermond voegt daad bij woord en breidt uit, schrijft >>> Dagblad De Limburger <<<
 

De >>> jachthaven <<< bij watersportbedrijf Hermus op het schiereiland Hatenboer in de Roermondse Zuidplas wordt uitgebreid. Met veertig nieuwe ligplaatsen wordt de wachtlijst iets ingekort, maar nog niet helemaal weggewerkt. Volgens eigenaar Kees Hermus staan er momenteel zo'n tachtig booteigenaren op de wachtlijst voor een ligplaats. De jachthaven telt nu 250 ligplaatsen voor boten van vier tot veertien meter.

'De afgelopen jaren zijn dankzij een provinciale subsidie veel jongeren hier eens komen proeven van de watersport. Vooral varen met sloepen is tegenwoordig helemaal in. Een flink aantal heeft de smaak te pakken gekregen en wil op een gegeven moment een grotere, eigen boot. Dan hebben ze dus ook een ligplaats nodig.' zegt Hermus in Dagblad de Limburger. Eén van de oorzaken voor de toegenomen drukte is ook het wegvallen van jachthaven Roermond, waar nu jachtmakelaar Best Boats is gevestigd.

Nieuwe ligplaatsen in Limburg
recent breidden ook Jachthaven Boschmolenplas bij Panheel aan de Maas en Jachthaven 't Leuken bij Well hun capaciteit voor vaste ligplaatshouders al verder uit. Bent u ook nog op zoek naar een ligplaats of bootstalling in de omgeving van Roermond? Onze online havenmeesters helpen u graag. Klik >>> HIER <<< om gratis offertes te ontvangen van de beschikbare ligplaatsen.


 

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen