Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Jachthaven Schelde krijgt kunststof damwand

29 februari 2016 Schipper Blog 0

Vlissingen - Vorige week is gestart met het aanbrengen van kunststof damwanden in de verenigingsjachthaven van VVW Schelde, gelegen op de landtong bij de Keersluisbrug.



De saneringswerkzaamheden is onderdeel van het bouw- en woonrijp maken in het kader van het project Yacht Valley Vlissingen. Met het project wordt de landtong ontwikkeld tot een bedrijventerrein voor watersportbedrijven.

Nadat in 2014 ook al een gedeelte van de jachthaven is voorzien van kunststof damwanden, is nu het laatste gedeelte aan de beurt. Het betreft het gedeelte van de jachthaven waar tot voor kort de stalen damwand stond van de voormalige loskade van de firma Bijkers N.V. De stalen damwand bleek echter niet meer te repareren en wordt nu vervangen door een beschoeiing van kunststof damwandplanken en een groen talud. Door deze ingreep wordt voorkomen dat de olieverontreiniging die is ontstaan door de brand in 1924 op het terrein van de toenmalige Nederlandse Petroleum- en Asfalt Maatschappij, nog langer uit kan stromen naar het oppervlaktewater van de verenigingsjachthaven. Dit terrein is in 1955 volledig afgedekt met zand.

De Provincie Zeeland heeft de gemeente Vlissingen voor deze werkzaamheden gesubsidieerd. De verwachting is dat de werkzaamheden dit voorjaar nog worden afgerond. (

vlissingen.nl

,

www.vvwschelde.nl

)

Een ligplaats boeken bij Jachthaven V.V.W. "Schelde" kan

hier

.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen