Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Jachthaven Geldermalsen wordt na 35 jaar uitgebaggerd

2 december 2015 Cristian Blog 0

GELDERMALSEN - Na 35 jaar is het de hoogste tijd dat de jachthaven in Geldermalsen wordt uitgebaggerd. Echter, vanwege het vele water dat de afgelopen tijd door de Linge is gelopen, is er nog flink wat tijd overheen gegaan alvorens er daadwerkelijk begonnen kon worden aan de baggerwerkzaamheden.



Volgens voorzitter Piet Vastenhout had de hele onderneming nogal wat voeten in de aarde. Zo heb je te maken met vergunningen, afvalstroomnummers en het vinden van een betaalbare aannemer die weet wat hij doet. Uiteindelijk is de ideale aannemer gevonden in de persoon van: Piet v.d. Berg uit Echteld. V.d Berg heeft door de jaren heen flink wat ervaring opgedaan in onder andere: waterwerken en het verwerken van afvalstoffen.

"Gelukkig is het baggerslib uit onze haven niet ernstig vervuild, want anders betaal je de hoofdprijs voor het wegbrengen. De vereniging heeft gelukkig goed gespaard zodat deze klus uit eigen middelen kan worden betaald, want ondanks het bezoek van vele toeristen per jaar aan onze haven, is er geen subsidie vanuit gemeente of provincie," aldus Vastenhout.

De werkzaamheden zullen ongeveer 8 weken in beslag nemen.

(nieuwsbladgeldermalsen.nl)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen