Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Jachthaven Den Ouwe Sluis in Oosterhout werkt dankzij nieuwe ligplaatsen deel wachtlijst weg

21 februari 2017 Cristian Blog 0

Deze week liet het gemeentebestuur weten mee te willen werken aan de uitbreiding van Jachthaven Den Ouwe Sluis in Oosterhout. Dankzij de komt van een vijfde aanlegsteiger krijgt de haven er 40 ligplaatsen bij. Eerder gaven de leden van watersportvereniging Sluis 1, de eigenaar van de haven, al groen licht. Als alles meezit, is het eerste deel van de steiger nog dit jaar klaar.



Wachtlijst
Volgens voorzitter Ad van Mierlo kan met de komst van de 40 nieuwe ligplaatsen een fors deel van de wachtlijst worden weggewerkt. Ook is het financieel goed, aangezien extra ligplaatsen meer geld in het laatje brengt. Tevens kunnen er op de nieuwe steiger grotere boten aanmeren, die niet aan de huidige steigers passen. Van Mierlo hoopt met de uitbreiding ook een wat jonger publiek te trekken. Om de tarieven laag te kunnen houden doen de vereniging en leden veel van het werk in de haven zelf, maar door de vergrijzing worden er vaker klussen uitbesteed aan bedrijven, en dat wordt gevoeld in de begroting.





Aanleg
De aanleg van de steiger wordt uitgevoerd in twee tot drie fases. Deel twee start op z'n vroegst eind 2018. Dat heeft vooral te maken met bestemmingsplannen die voor een gedeelte nog gewijzigd moeten worden. De aanleg van de steiger bekostigt de vereniging zelf. Daarvoor worden de tarieven voor een ligplaats overigens niet verhoogd. Momenteel is de haven nog in gesprek met de gemeente over de prijs van het water dat moet worden aangekocht. Van Mierlo hoopt op een symbolisch bedrag, aangezien de haven zelf flink moeten investeren en de uitbreiding voor heel Oosterhout van toeristische en economische waarde is.



Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen