Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Jachthaven Cadzand-Bad ontvangt eindelijk haar eerste gasten

7 februari 2017 Cristian Blog 0

CADZAND-BAD - Ondanks de kou zijn er inmiddels al een aantal vaartuigen de gloednieuwe jachthaven van Cadzand-Bad binnengevaren. Volgens Tom Janssens van de Royal Yacht Club België, die de jachthaven exploiteert, is nu zo'n zeventig procent van de in totaal 125 ligplaatsen al verhuurd. Ondertussen lopen de aanvragen voor het zomerseizoen vlot binnen. 



Sergio Herman


De onderste verdieping van het havengebouw, waar zich het sanitair voor clubleden bevindt, is zo goed als af. Volgens Janssens wordt nu nog de laatste hand gelegd aan een aantal kleine zaken. Tevens bevindt zich daar het kantoor van de nieuwe havenmeester, die sinds deze maand aan de slag is gegaan. Op de bovenste verdieping van het jachthavengebouw komt het nieuwe restaurant van de geboren Zeeuw Sergio Herman: Air Republic. Het officiële openingsweekend voor de jachthaven vindt naar alle waarschijnlijkheid plaats in mei of juni.






Vertraging


Vorig jaar liep de aanleg van de haven zoveel vertraging op dat de haven de opening een jaar heeft moeten uitstellen. De oorzaak van de vertraging lag onder meer in het feit dat de zoektocht naar niet-gesprongen explosieven langer duurde. Daarnaast werkte het weer ook niet echt mee. Eigenaar van de haven, Yacht@Cadzand-Bad was dan ook niet blij met de vertraging. Gelukkig heeft de haven inmiddels haar eerste test doorstaan. Volgens Janssens was het weer zeer extreem, maar is alles gelukkig goed verlopen.



Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen