Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Jachthaven Brielle ondergaat metamorfose

3 januari 2017 Cristian Blog 0

De komende jaren moet de jachthaven van Brielle een stuk aantrekkelijker worden voor booteigenaren én bezoekers van de historische stad. De gemeente heeft het plan om de haven door te trekken naar het centrum, helemaal richting de Turfkade.






Meer leven
Wethouder André Schoon heeft tevens uitgesproken dat er de kans bestaat dat er ook pontons en extra terrasjes bijkomen. Dit moet de historische stad een stuk levendiger maken. Momenteel is de gemeente druk bezig met haar plannen voor de ontwikkeling van de historische binnenstad. Jachthaven Brielle, die plaats biedt aan 250 vaste ligplaatsen en 50 plaatsen voor passanten, maakt een belangrijk onderdeel uit van die plannen. De verwachting is dat na een flinke metamorfose Jachthaven Brielle meer bezoekers kan verwachten. Volgens Wethouder Schoon maakt een haven een steeds belangrijker onderdeel uit van een gemeente. Volgens Schoon zet je de stad ermee op de kaart.


Beheer van de jachthaven
Vanaf 1 januari heeft de gemeente het beheer van Aat Moerman overgenomen. Moerman exploiteerde de haven al 20 jaar. Aangezien Brielle weinig ervaring heeft met het exploiteren van een jachthaven, gaat buurgemeente Hellevoetsluis daar het eerste jaar bij helpen. De Hellevoetse havenmeester, die op vaste tijden in Brielle zal zijn, komt in het huidige havenkantoor aan de Maarland Zuidzijde. De gemeente Brielle huurt dat pand voor een jaar van ex-eigenaar Moerman met de optie voor nog een jaar.


Tarieven
Volgens de gemeente gaan de tarieven in 2017 niet omhoog of omlaag. Onderhand hebben alle gebruikers een brief ontvangen waarin staat wat er de komende tijd staat te gebeuren. Tevens krijgen de gebruikers een nieuwe huurovereenkomst aangeboden van de gemeente. Wat overigens wel verandert is dat bootjes of schepen die in slechte staat verkeren, niet langer welkom zijn in de jachthaven. Volgens de wethouder maakt dat een be;angrijk onderdeel uit van de metamorfose.






Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen