Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Jachthaven Ameland krijgt meer ligplaatsen

18 september 2015 Schipper Blog 0

Ameland – De jachthaven van Ameland krijgt vanwege de werkzaamheden aan de veerdam zo’n 20 tot 30 ligplaatsen erbij. Rijkswaterstaat begint volgende week met de werkzaamheden aan de Amelander pier. De kades worden aangepakt en in het voorjaar wordt ook die van de jachthaven meegenomen. Daardoor komen er extra plaatsen voor boten.De drukte van de afgelopen zomer heeft laten zien dat er te weinig ligplaatsen liggen. Havenmeester Gatso Lamsma vindt het dan ook een goede zaak dat er nu ligplaatsen bijkomen. Niet alleen op Ameland is de jachthaven in de zomer druk bezocht geweest. Ook op Vlieland en Terschelling hing de rode vlag, een teken dat de haven vol is, regelmatig in de mast.

Toch zijn er op Vlieland deze zomer minder boten geweest. Terschelling heeft net een geweldige zomer achter de rug. Op Schier zitten ze met een dichtslibbende jachthaven, waardoor er minder boten kunnen komen.

Brancheorganisatie Hiswa heeft opgemerkt dat er steeds meer toeristen naar de Friese Waddeneilanden gaan. Volgens regiomanager Jan Ybema zijn mensen tegenwoordig beter voorbereid op de oversteek over het Wad. Bovendien zijn er in de afgelopen jaren meer evenementen, betere voorzieningen en meer ligplaatsen in de jachthavens gekomen dan in het verleden het geval was. Ybema voorspelt dat er meer mensen naar de eilanden zullen trekken. (

omropfryslan.nl

)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen