Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Italiaanse Vogalonga komt naar Nederland

21 augustus 2015 Cristian Blog 0

Giethoorn- De Vogalonga van Venetië wordt komende maand naar Nederland gehaald. Het watersportevenement trekt in Italië jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Op 5 en 6 september zal de Dutch Vogalonga in Giethoorn plaatsvinden. Het is voor het eerst dat het evenement hier georganiseerd wordt.

De Vogalonga in is uitgegroeid tot een internationaal watersportevenement. Deze niet-competitieve roeirace begon in 1975 als protest tegen het verslechteren van de stad en de golven. Dit komt door het toenemende gebruik van gemotoriseerde boten. Daarnaast wil het evenement meer aandacht vragen voor het herstel van de tradities in de Italiaanse stad.

Dutch Vogalonga
In Giethoorn varen alle gemotoriseerde verhuurboten al velen jaren op elektriciteit en dit is niet ten nadele van de ongemotoriseerde vaartuigen en het Nationaal Park Weerribben-Wieden. De gehele watersport is dan ook welkom op het evenement.

Vaartocht
Deelnemers kunnen onderweg genieten van culinaire hoogstandjes. De tocht start en eindigt op het Vogalonga Island, het centrum van de Dutch Vogalonga. Op deze plek kunnen bezoekers en deelnemers de hele dag genieten van verschillende foodtrucks en muziek. Ook zullen hier op zaterdag drakenbootraces plaatsvinden en zijn er bootbussen om het publiek naar verschillende locaties te vervoeren.

Meer informatie over de Dutch Vogalonga is te vinden op

www.dutchvogalonga.nl

.

 

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen