Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Inschrijving IJspegel Trophy 2015-16 geopend

15 september 2015 Schipper Blog 0

SCHEVENINGEN – De inschrijving voor de IJspegel Trophy, die dit jaar voor de 44e keer voor de kust van Scheveningen georganiseerd, is weer geopend. De IJspegelwedstrijden worden gezien als de ideale voorbereiding van het nieuwe zeilseizoen.



Deze eerste winterserie wedstrijden voor kajuitboten in Nederland wordt sinds 1972 voor het eerst voor de kust van Scheveningen gevaren. Veel Nederlandse topzeilers hebben hier de basis gelegd voor hun verdere zeilcarrière. Dankzij het getij, de stroming en de ruimte is zeilen voor de kust van Scheveningen een unieke plek in Nederland. Deze aspecten zorgen tevens voor een mooie wedstrijdbaan.

Voor de TwoHanded boten wordt een middellange afstandsbaan uitgezet. Via de VHF worden deze banen ter plekke bekend gemaakt. Hierbij zal op dat moment worden gekeken naar de heersende wind en stroom.

In het clubhuis van de jachtclub van Scheveningen, 'T Spuigat genaamd, vinden er na de races op dinsdagavond een analyse van de wedstrijden plaats. Expert op het gebied van boattuning en wedstrijdteams, Erik van Vuuren, laat naar aanleiding van films en fotomateriaal zien waar de leermomenten liggen en waar tactische keuzes gemaakt kunnen worden. Tevens zal er op dinsdagavond ook aandacht zijn voor regelgeving.

Vanwege de winterse omstandigheden dient een zeiler goed voorbereid te zijn. IJspegelAcademy, die onlangs in het leven is geroepen, organiseert optionele on-shore trainingen en workshops zoals EHBO, meteo, opleiding tot wedstrijdleider, OPTS certificering volgens ISAF eisen.

De start van de IJspegel Trophy vindt plaats op zondag 18 oktober 2015. De serie zal bestaan uit 11 wedstrijddagen. Dit betreft: 5 zondagen in 2015 en 5 zondagen in 2016. Het laatste weekend zal er ook op zaterdag worden gevaren. Ook vindt de Atoomcup dan plaats en is er een feestelijke afsluiting van de IJspegel Trophy wedstrijden.

www.ijspegeltrophy.nl



Geïnteresseerd? Inschrijven doet u

hier

.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen