Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Ingebruikname Noorderhaven laat nog even op zich wachten

23 augustus 2016 Cristian Blog 0

ZUTPHEN - Schepen kunnen waarschijnlijk pas volgend voorjaar aanmeren in de Noorderhaven, de nieuwe jachthaven in Zutphen. Dan verwacht de gemeente Zutphen de nieuwe haven daadwerkelijk in gebruik te kunnen nemen.



Spectaculaire opening
De Noorderhaven werd in juni van dit jaar officieel geopend met een spectaculaire show. Onder meer een helikopter, een jetski en een parachutist werden erbij gehaald om de opening te vieren. Aanleggen in de haven kan twee maanden later echter nog altijd niet: de aanmeersteigers ontbreken. Volgens een zegsman van de gemeente Zutphen worden deze dit najaar geplaatst. De omgevingsvergunning die hiervoor nodig is, is onlangs aangevraagd.

Beheer
Hoe de nieuwe jachthaven beheerd gaat worden, is nog niet duidelijk. Volgens de woordvoerder van de gemeente zijn hierover nog gesprekken gaande. "Mogelijk wordt eerst een vorm van tijdelijk beheer ingevoerd. We verwachten dat in maart volgend jaar de eerste schepen kunnen in Noorderhaven aanleggen. Dan is als het goed is ook de definitieve beheervorm duidelijk."

De Noorderhaven gaat plek bieden aan bijna vijftig vaartuigen. De maximale lengte van een schip dat de jachthaven kan binnenvaren, bedraagt zo'n 25 meter. Het project heeft in totaal zo'n 6,5 miljoen euro gekost. De gemeente heeft hier veel subsidies voor ontvangen, onder meer van de provincie Gelderland, het Rijk en de Europese Unie.

Lees het volledige artikel in

destentor.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen