Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Huizen wil haven inrichten voor cruiseschepen

9 februari 2016 Cristian Blog 0

Huizen - De gemeente Huizen heeft de wens uitgesproken om zijn haven in te richten voor riviercruiseschepen. De kosten voor de aanpassing zullen zo'n 450.000 euro gaan bedragen. Ondertussen heeft de provincie Noord-Holland een subsidie van 200.000 euro toegezegd.



Het streven is om in 2016 de besluitvorming en financiering helemaal rond te krijgen en te beginnen met de werkzaamheden. De ambitie is om de eerste schepen in 2017 te ontvangen. Vanaf 2018 hoopt Huizen 10 tot 15 boten per jaar te ontvangen die in het algemeen Huizen voor één dag bezoeken.

De gemeente zal investeringen moeten doen in de noodzakelijke aanpassingen zoals in specifieke stroomvoorzieningen en een speciale watervoorziening. Dankzij deze voorzieningen hoeven de boten geen gebruik te maken van generatoren, met als voordeel dat het overlast van uitstoot en geluid voorkomt.

Momenteel oriënteert de gemeente zich in de markt om de mogelijkheden verder uit te werken. Dat er investeringen worden gedaan door een marktpartij is een van de voorwaarden voor het college. Op basis van deze voorwaarden moet een concreet plan verder worden uitgewerkt. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het plan inclusief de financiële consequenties aan de Huizer gemeenteraad worden voorgelegd.

Wethouder Marlous Verbeek van Economie en Toerisme ziet in ieder geval voldoende mogelijkheden: “Huizen ligt op maar 1,5 uur varen van Amsterdam. We kunnen een mooie bestemming worden in de toeristische programma’s van rederijen en vakantieaanbieders.” (

6FM

)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen