Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Hoe vaar je veilig met de hond? 8 tips voor jou!

4 juni 2021 Havenmeester Online Blog 0

Hoe vaar je veilig met de hond? 8 tips voor jou!

De zon is weer volop aan het schijnen, dus er wordt weer volop gevaren. En de trouwe viervoeter? Die mag volop meegenieten! Maar hoe vaar je veilig met je hond aan boord?

Met deze tips kan je hond veilig(er) mee aan boord:
1. Laat je hond vooraf wennen aan de boot en de deining van het water. Ga dus niet meteen een lange tocht varen, maar maak eerst een paar korte tochtjes om te wennen.

2. Wanneer je toch een lange tocht maakt, probeer deze dan opgeknipt in kleine stukjes af te leggen, met telkens een tussenpauze op bijvoorbeeld een strandje of eiland waar je hond zich weer even kan uitleven. Zorg uiteraard ook voor plaspauzes.

3. Maak het comfortabel aan boord. Dit begint al bij het aan boord stappen; een hondenloopplank kan dit vergemakkelijken. Anti-slipstroken voorkomen dat je hond uitglijdt.

4. Zorg voor voldoende bescherming. Zwemvesten bestaan er in alle maten. Met een reddingsvest voor je hond is deze goed beschermd tegen de gevaren van het water.

5. Laat je hond bij voorkeur niet lang alleen achter. Ook aan boord kan het flink warm worden. Voorkom oververhitting of uitdroging.

6. Laat je hond vlak voor de vaartocht nog even uit.

7. Geef je hond zijn favoriete speeltje ter vermaak. Een vertrouwd item helpt de stress te verminderen.

8. Communiceer met je viervoeter. Houdt alles in de gaten wat je hond richting het water kan lokken en geef aan dat hij of zij tijdens het varen niet in het water mag springen.

Bron: Boot aan Boot

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen