Categorie├źn

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Hoe organiseer je een geweldige vaarvakantie voor het hele gezin?

16 juni 2022 Jeroen Postma Blog 0

Een vaarvakantie. Een tijd om te ontspannen, te genieten van het mooie weer en de prachtige natuur. Maar hoe organiseer je nu eigenlijk zo'n vaarvakantie, zodat het een onvergetelijke ervaring wordt voor het hele gezin? Wij geven je graag wat tips!

 

1. Kies het juiste vaartuig

Het eerste wat je moet doen is kiezen welk vaartuig je wilt gebruiken. Dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal personen dat meegaat en de lengte van de vaarvakantie. Er moet wel genoeg ruimte zijn voor iedereen om vrij te kunnen bewegen en te kunnen slapen. Daarnaast neem je natuurlijk ook nog drinken en eten mee en losse tassen zoals een kinder en peuterrugzak voor als jullie ergens aanmeren. Er moeten tenslotte ook altijd drinkbekers en knuffels mee worden gesleept als je van boord gaat.

 

2. Zorg voor een goede voorbereiding

Voordat je vertrekt, is het belangrijk om alles goed te checken en te plannen. Zorg ervoor dat je weet hoe je het vaartuig moet bedienen (en dat dit wordt gedaan door iemand die bevoegd is hiervoor), check de weersvoorspellingen en maak een routeplan. Laat ook zeker aan de kinderen weten wat de plannen zijn zodat ze goed weten wat er gaat komen en waar jullie naartoe gaan. Als je alles goed voorbereidt, is de kans op problemen aanzienlijk kleiner.

 

3. Neem de juiste veiligheidsmaatregelen

Als je met het hele gezin gaat varen, is veiligheid natuurlijk het allerbelangrijkste. Zorg ervoor dat je alle noodzakelijke veiligheidsmiddelen (zoals zwemvesten) aan boord hebt en weet hoe je deze moet gebruiken. Zorg ook voor een goede verzekering, zodat je geen financiële problemen krijgt als er iets misgaat.

 

4. Maak het gezellig aan boord

Om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan boord comfortabel voelt, is het belangrijk om een aantal dingen mee te nemen. Zoals bijvoorbeeld beddengoed, kussens, dekentjes, spelletjes, boeken en een tv/dvd-speler. Stop wat klein speelgoed in een kinderkoffertje zodat je het ook weer even kunt opbergen als er niets mee wordt gedaan. Als iedereen zich comfortabel voelt, wordt de vaarvakantie een stuk leuker.

 

5. Wees flexibel

Als je met het hele gezin gaat varen, is het belangrijk om flexibel te zijn. Je weet namelijk nooit precies wat er onderweg gebeurt. Wees dus voorbereid op alle mogelijke scenario's en laat je niet stressen door kleine problemen. Als je flexibel bent, wordt de vaarvakantie een stuk leuker voor iedereen!

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen