Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Hiswa: 'oneerlijke concurrentie in jachthavensector'

15 december 2015 Cristian Blog 0

De oneerlijke concurrentie door de overheid moet stoppen. VNO-NCW en MKB-Nederland overhandigden afgelopen woensdag het Zwartboek Wet Markt & Overheid aan de kamerleden Ziengs (VVD) en Verhoeven (D66). Hierin staan talloze voorbeelden van oneerlijke concurrentie vermeld. HISWA Vereniging – brancheorganisatie van de watersport – heeft verschillende kwesties aangedragen.



Afgelopen jaren verzamelde de vereniging maar liefst 45 gevallen van jachthavenondernemers die last hebben van de 60 gemeentehavens die ons land rijk is. De gemeente dumpt het tarief of rekent de kosten en investeringen niet door in de prijs. Zo zijn er ligplaatsen die voor 20 tot 40% onder de marktprijs worden aangeboden.

Geert Dijks, directeur HISWA Vereniging, is van mening dat het kabinet hier per direct een einde aan moet maken: “Watersportondernemers worden op deze manier uit de markt gedrukt. Pas als de markt faalt en er echt sprake is van algemeen belang zou de overheid zelf een jachthaven mogen exploiteren. Tot die tijd blijven wij bezwaar maken. ”

De Wet Markt & Overheid werd in 2012 ingevoerd om oneerlijke concurrentie door de overheid te voorkomen. Maar in wezen hebben ondernemers vaak niets aan deze wet, ondanks dat deze hen juist moet beschermen. De wet bevat te veel uitzonderingsgevallen waardoor de overheid zelf marktactiviteiten kan blijven verrichten. Minister van Kamp van Economische Zaken heeft te kennen nog voor het einde van het jaar met een evaluatie van de wet te komen.

www.hiswa.nl



Lees hier het Zwartboek Wet markt en overheid

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen