Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

HISWA 2016 besteedt ook dit jaar veel aandacht aan watersportinnovatie

16 februari 2016 Cristian Blog 0

Amsterdam - Volgende maand krijgen de bezoekers van de HISWA Amsterdam Show net als ieder jaar weer veel nieuwe snufjes en innovaties op het gebied van watersport te zien.



In het 'InnovationLAB' komen de laatste ontwikkelingen, trend en innovaties samen. Een samenwerkingsverband van TU Delft Dreamteams, InnoSportLab Den Haag, Ortega Submersibles BV en Q-concepts, demonstreren aan de bezoekers verschillende innovatieve projecten. Hierbij staat de interactie en de beleving van de bezoeker centraal.

Voorbeelden van deze innovatieve projecten zijn: de coachboot. Deze boot, die tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro gebruikt wordt, is uitgerust met Sailmon Weather Telemetry (windmeetapperatuur) en een sensor voor hellingshoek (coachingstechniek). Daarnaast kunnen de bezoekers van het evenement een kijkje nemen bij de demonstratie van de eenpersoons testmodel van de Ortega onderzeeboot. Waar duikers normaal gesproken in hun snelheid en bereik erg beperkt zijn, en ook maar weinig materialen kunnen meenemen, geldt dit niet voor deze onderzeeër. De LifePo aangedreven Ortega Submersibles hebben namelijk een snelheid tot 15km/u boven én onderwater en hebben een bereik tot wel 150km. Tevens zijn er grote cargoruimtes aan boord, waardoor onderwaterarcheologen, maritiem biologen en andere avonturiers hun werk beter en vooral goedkoper kunnen doen.

Net als ieder jaar vindt er de ‘HISWA Product van het Jaar’-verkiezing plaats. Hierbij zal een onafhankelijke jury alle inzendingen beoordelen op criteria als onderscheidend karakter, prijsniveau, innovatie en de toepasbaarheid van de producten. Daarnaast moet het product al op de markt verkrijgbaar zijn.

Dit jaar vindt de HISWA plaats van 16 tot en met 20 maart in RAI Amsterdam.

Meer informatie over de HISWA 2016 kunt u vinden op

www.hiswarai.nl



 

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen