Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Grote drukte bij jachthaven Beatrix voor de winterstalling

25 oktober 2016 Cristian Blog 0

EINDHOVEN - Met de winter in aantocht dringen booteigenaren in de Eindhovense jachthaven Beatrix om hun bootje aan land te krijgen. Precisiewerk is het. Een enkele centimeter teveel naar links of rechts kan het acht ton wegende jacht zomaar uit balans brengen. Havenmeester Jurgen van de Burgt bedient de knoppen van de portaalkraan en geeft de boot daarna een plekje op het droge.



Van de Burgt heeft er momenteel een dagtaak aan. Veel booteigenaren laten deze weken hun vaartuig uit het water hijsen voor onderhoud. Met de winter in aantocht is het daarom een drukte van belang bij jachthaven Beatrix in Eindhoven.

Kraan



De Beatrix jachthaven in Eindhoven is met 65 'natte' ligplaatsen relatief klein en bescheiden. De locatie aan het doodlopende Beatrixkanaal is niet optimaal voor booteigenaren die in het weekend een stukje willen gaan varen. De verbinding naar open water, via een stelsel van Brabantse kanalen, duurt namelijk vrij lang. Maar in tegenstelling tot veel andere havens heeft jachthaven Beatrix de beschikking over een portaalkraan die tot 20.000 kilo kan hijsen, een hydraulische boottrailer en een trekker met hefarm. "We hebben op de wal daarom veel meer boten liggen dan in het water. We hebben plek voor zo'n 300 boten. De jachten van polyester moeten sowieso het water uit, want die kunnen kapotvriezen. Maar we hijsen ook veel metalen schepen uit het water voor onderhoud. Daarvoor is deze plek perfect, onze verenigingsleden kunnen ook gebruikmaken van de werkplaats", vertelt havenmeester Jurgen van de Burgt.

Lees het hele artikel in het

Eindhovens Dagblad

.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen