Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Grootste zeiljacht ter wereld maakt testvaart

21 september 2015 Schipper Blog 0

Kiel – In de Duitse stad Kiel heeft maandag het grootste zeilschip ter wereld een testvaart gemaakt. De White Pearl is 140 meter lang, 25 meter breed en daarmee qiua omvang te vergelijken met een containerschip.Het schip, waar al drie jaar in het grootste geheim aan wordt gebouwd, is van de Russische miljardair Andrej Melnitsjenko. Naar verluidt heeft het schip 400 miljoen hebben gekost. Met acht dekken, een glazen observatie-dek en plek voor 54 bemanningsleden en 20 gasten is dat niet zo'n rare schatting. De masten zijn ruim 90 meter hoog – bijna net zo hoog als de Big Ben-toren in Londen. De zeilen hebben het oppervlak van een voetbalveld.

De 43-jarige tycoon heeft naast het mega -zeilschip een eigen Boeing 737 en villa's in Groot-Brittannië en Frankrijk. Volgens zakenblad Forbes heeft hij een vermogen van ruim 8 miljard euro. Melnitsjenko richtte in 1993, op 21-jarige leeftijd, een zakenbank op. Hij verdiende een vermogen, dat hij investeerde in bedrijven die grondstoffen winnen.

In 2013 sleepte Melnitsjenko het Nederlandse AkzoNobel voor de rechter, omdat hij ontevreden was over de verf op zijn jacht. Die zou volgens hem te dof zijn. Hij eist miljoenen euro's schadevergoeding. Die zaak loopt volgens het bedrijf ondertussen nog steeds. (

NOS

,

De Telegraaf Vaarkrant

)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen