Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Gorkumse watersportvereniging ondervindt hinder van binnenvaartschepen

1 maart 2016 Schipper Blog 0

GORINCHEM - In een mail naar de gemeente gaf een bestuurslid van watersportvereniging De Merwede drie weken geleden te kennen uiterst bezorgd te zijn over een aantal schepen die naast elkaar geparkeerd lagen, waardoor de jachthaven volledig werd afgesloten.



Voorzitter Jos Koot: "Er lagen liefst zes schepen naast elkaar geparkeerd waardoor onze jachthaven volledig was afgesloten. Eén van onze leden wilde de haven uitvaren, maar dat lukte niet meer. Op die plek mogen maar twee binnenvaartschepen liggen. De helft meldt zich niet bij de controlepost en wat ook een probleem is, is dat ze zelf hun overnachtingsplaats mogen kiezen. Daar gaan we over praten met Rijkswaterstaat. Hopelijk vinden we gehoor."

Watersportvereniging De Merwede legt zich neer bij de vier extra overnachtingsplaatsen die in de Vluchthaven worden gerealiseerd, mits er aan hun eisen wordt voldaan. Volgens Koot is dat zo gesteld door de gemeenteraad toen zij akkoord ging met de bestemmingswijziging die hiervoor nodig is. Hij is van mening dat er geen sprake mag zijn van extra overlast en de veiligheid van de leden dient gewaarborgd te blijven.

Op 24 maart vindt er overleg plaats met Rijkswaterstaat. Het gesprek zal gaan over de handhaving en het gevaar van ronddraaiende schepen. (

deStadGorinchem

)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen