Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Gemeenteraad Bunschoten wil haven op Unesco Werelderfgoedlijst

22 september 2015 Schipper Blog 0

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG – In Bunschoten heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met een masterplan om de oude botters in het dorp te redden. De komende twee jaar moet het plan worden uitgediept. Onderwerpen als behoud, fondsenwerving en verdienmodellen zullen worden uitgewerkt.
Voor de Museumhaven in Spakenburg is er in de plannen een belangrijke rol weggelegd. Het is belangrijk dat de werkende scheepstimmerwerf behouden zal blijven. Volgens het college B en W is het behoud van de boten zonder de werf niet langer mogelijk.

Het gemeentebestuur acht de komst van een masterplan nodig, aangezien er anders 27 botters in de oude haven van Spakenburg dreigen te verdwijnen. Oorzaken hiervan zijn: vergrijzing van eigenaren, teruglopende botterverhuur en toenemende concurrentie van nieuwe botterhavens.

Haast is geboden en het gemeentebestuur acteert dan ook adequaat. Zo wordt er direct al een stuurgroep en projectorganisatie opgezet en volgt er nog dit najaar een officieel startmoment. Bij de uitwerking van de plannen werkt de gemeente onder meer samen met Vereniging Bruine Vloot.

Onderhand is er 152.000 euro uitgetrokken voor de uitwerking van de plannen. Het doel is onder meer om de haven op de Werelderfgoedlijst van Unesco te krijgen.

(RTVUtrecht)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen