Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Gemeente Den Haag geeft zeilsport enorme boost

29 november 2016 Cristian Blog 0

Over een niet al te lange tijd gaat het Topzeilcentrum Scheveningen open. Het pand bij de Scheveningse Haven begint ondertussen steeds meer vorm te krijgen en de verwachting is dat het zeilcentrum over een paar maanden wordt opgeleverd.



Het Nationaal Topzeilcentrum Den Haag (NTC Zeilen) is een samenwerking tussen het Watersportverbond en de gemeente Den Haag is een door NOC*NSF officieel geaccrediteerd Nationaal Topsport Centrum die voldoet aan alle eisen om topsporters een ideale trainingslocatie te bieden, waar trainen, studeren en wonen goed gecombineerd kunnen worden.

Het nieuwe zeilcentrum gaat onder meer onderdak bieden aan de zeilers van de Nederlandse Kernploeg. Daarbij zal het op Scheveningen gevestigde Nacra Sailing, een gedeelte van het benedengebouw als opslag en showroom gebruiken. Op de bovenste etage van het nieuwe centrum is nog plek voor andere nautische bedrijven om zich te vestigen.

De gemeente en verschillende marktpartijen investeren miljoenen in de Scheveningse Haven. Volgens wethouder Klein is de watersport daarbij één van de economische pijlers, naast visserij, offshore dienstverlening en innovatie. “Het Topzeilcentrum is meer dan alleen een gebouw. Het wordt een vliegwiel voor de verdere ontwikkeling van de zeilsport in onze stad”, aldus Klein.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen