Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Geen tolerantie meer voor Britse boten en worden teruggestuurd

5 november 2021 Havenmeester Online Blog 0

Frankrijk toont "geen tolerantie" meer ten opzichte van het Verenigd Koninkrijk, zei de Franse minister Clément Beaune (Europese Zaken) donderdagochtend in een praatprogramma. Sinds de nacht van woensdag op donderdag worden alle Franse havens gecontroleerd en is geen enkele haven meer toegankelijk voor Britse vissersboten.

Frankrijk neemt de maatregel in het kader van de vissersoorlog tussen de twee landen die al een tijd woedt. De visserij was een van de meest omstreden onderwerpen tijdens de onderhandelingen over de Britse uittreding uit de EU.

Landen als Ierland, Frankrijk en Spanje wilden de werkgelegenheid in hun kustgemeenschappen beschermen, terwijl het VK probeerde de controle over zijn territoriale wateren terug te krijgen.

Daarom ontnam het VK de meeste landen hun visvergunningen voor Britse wateren. Volgens Frankrijk druist dat echter in tegen de Brexit-afspraken. De afspraak was dat Europese vissers in een overgangsperiode van 5,5 jaar geleidelijk een kwart van hun quotum moeten inleveren.

 

Bron: NU.nl

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen