Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Franeker wil met nieuw programma meer waterrecreanten trekken

17 september 2015 Schipper Blog 0

Franeker – De Ster van de Elf steden moet een aantrekkelijke toegangspoort worden in het Friese waddengebied. Met het programma Franeker Waddenpoort wil de gemeente Franekeradeel en Het Friese Merenproject meer toeristen en waterrecreanten naar Franeker en omgeving trekken. Tevens moet de investering uiteindelijk de regionale economie versterken.


Langs de Noordelijk Bolwerken worden passantenplekken aangelegd. Op deze manier kunnen boottoeristen straks aanleggen langs de bolwerken als zij bijvoorbeeld de Elfsteden- of Kleiroute varen. De Oosterpoortsdam zal plaatst maken voor een brug met een doorvaarthoogte van tweeënhalve meter. Zo zal de binnenstad beter bereikbaar worden voor watersporters. Door beroeps- en recreatievaart te scheiden wordt het bovendien veiliger op het water. Ook de kades zullen worden vernieuwd. Een golfkering moet boten straks meer ligcomfort bieden. In de oude binnenstad komen in 2016 in- en uitstapmogelijkheden voor kleine boten. Extra borden en bewegwijzering gaan toeristen wijzen op de voorzieningen, bezienswaardigheden en recreatieve routes in de stad.

Om Franeker Waddenpoort te promoten onder toeristen en waterrecreanten, is de werkgroep Promotie en Marketing Franeker Waddenpoort september vorig jaar gestart om Franeker op de waterkaart te zetten. “Toeristen en waterrecreanten mogen weten wat voor moois de stad te bieden heeft. Daarom wordt extra geïnvesteerd in promotie en marketing. Hierbij werkt de gemeente samen met ondernemers en belangengroepen uit Franekeradeel en omgeving. En er wordt samengewerkt met Waddenpoorten Harlingen en Dokkum.” aldus wethouder Joop Bekkema.

Het totale programma kost 20,2 miljoen euro en moet in februari 2017 klaar zijn.
Meer informatie staat op de website van

Franeker Waddenpoort

. Het project is ook te volgen via Twitter: @franwaddenpoort.

(Franeker Courant)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen