Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

EK Moth zeilen van start in Lelystad

27 augustus 2015 Cristian Blog 0

Lelystad - In Lelystad zijn gisteren de wedstrijden om het EK Moth zeilen van start gegaan. De bijzonder uitziende draagvleugel zeilbootjes zijn oorspronkelijk geïntroduceerd als een goedkope zelfbouwboot.



Sinds de draagvleugel grote successen heeft geboekt tijdens de America’s Cup zijn de Moth's weer helemaal terug van weggeweest. 71 zeilers zullen deze week met hun Moth aan de start voor de Bataviahaven verschijnen.



Onder de deelnemers is de 26 jaar oude Brit Chris Rashley die na vier EK overwinningen een vijfde titel wil pakken. Alle Nederlandse ogen zullen gericht zijn op de voormalige Olympische 470 zeilers

Kalle en Sven Coster

. Een andere favoriet is de Fransman Benoit Marie. Benoit is een echte draagvleugelzeiler: ‘De toekomst van het zeilen ligt in het foilen. En er is geen betere boot om te leren draagvleugelzeilen dan de Moth.



‘De races zullen elke dag om 12.00 uur starten. Op zondag 30 augustus zal de finale tussen de 10 beste kapiteinen om 13.00 uur aanvangen. Op vrijdag en zaterdag vinden de middagwedstrijden om 17.00 uur plaats voor de ingang van de haven.

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen