Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Drijf geen handel via Sloepauctions.nl, website blijkt oplichting

25 maart 2016 Cristian Blog 0

Bootkopers en -verkopers doen er goed aan geen handel drijven via de bootveilingsite Sloepauctions.nl. Deze website blijkt namelijk een slinkse truc van een oplichter te zijn. Zo laat de heer Mastenbroek, eigenaar van de website, geïnteresseerde botenkopers bieden, het geld overmaken en vervolgens niks meer van zich horen.



In de media verscheen onlangs een schrijnend verhaal van een bootkoper die op deze manier 34.000 euro is kwijtgeraakt. Toen de bootkoper de eigenaar van de website Mastenbroek niet meer kon bereiken, bezocht hij de huidige eigenaren van de boot. Die vertelden dat ze de boot weliswaar bij Mastenbroek in bemiddeling te hebben gehad, maar op het moment van de bieding was dit al niet meer het geval. Het bod van de bootkoper is dan ook nooit aan de eigenaar voorgelegd en is dus ook nooit geaccepteerd. Het geld is weg en de zogenaamde Mastenbroek is met de Noorderzon vertrokken.

Wie de website sloepauctions.nl bezoekt, komt nu op een lege website zonder bootaanbod terecht.

Mensen die geïnteresseerd zijn in het kopen van een boot doen er goed aan geen handel te drijven sloepauctions.nl. Koop in plaats daarvan alleen een boot van iemand die kan aantonen de eigenaar te zijn of waarvan duidelijk is aangetoond dat deze de boot in opdracht van de eigenaar verkoopt. Daarnaast kunnen geïnteresseerden beter geen boot via een onbekende en niet alom geregistreerde tussenpersoon kopen. Doe bij voorkeur alleen zaken met certificeerde makelaars die bij de Bond van makelaars in Schepen zijn aangesloten. Zij hebben een gedragscode. Ook kun je vertrouwd zakendoen met bedrijven die bij brancheverenigingen zoals HISWA  of NJI/Metaalunie zijn aangesloten.

(detelegraaf)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen