Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Drie jaar cel geëist voor mensensmokkelaars over de Noordzee

3 december 2021 Havenmeester Online Blog 0

Toen twee mannen begin dit jaar in Goes opvallend veel zwemvesten, rubberboten en buitenboordmotoren kochten, liepen ze tegen de lamp. De 28- en 33-jarige Koerden worden verdachten van het voorbereiden van grootschalige mensensmokkel en verschenen donderdagmiddag voor de rechter in Middelburg. Het Openbaar Ministerie eist een celstraf van drie jaar.

Volgens het OM wilden de mannen meerdere mensen in rubberbootjes de zee over laten steken naar Engeland. De twee zouden ook geld en mobiele telefoons hebben gehad om de overtocht mogelijk te maken. Tijdens een eerdere zitting merkte de voorzitter van de rechtbank op dat uit chat- en spraakberichten valt op te maken dat het niet de eerste keer is dat de mannen zich met mensensmokkel bezig hielden. Ze zouden zeer planmatig en georganiseerd te werk zijn gegaan.

De eigenaar van de winkel in Goes waar de mannen twee rubberboten en 25 zwemvesten kochten en contant afrekenden, rook onraad. De mannen hadden van tevoren gebeld met de vraag hoeveel mensen er in de bootjes pasten. Ze wilden geen contactgegevens achterlaten. Hij meldde de bijzondere aankoop bij de politie. De verdachten communiceerden met elkaar in codewoorden. "Ganzen staan voor boten en duiven voor mensen", zei de 33-jarige verdachte. "En het woord 'jungle' voor Calais en Duinkerke."

 

Bron: Omroep Zeeland

Foto: De Tijd

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen