Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Drie eilandjes voor de IJsselmeerkust van Makkum tot Workum

20 januari 2016 Schipper Blog 0

Makkum - Diverse verenigingen in Makkum hebben de wens uitgesproken dat ze voor de IJsselmeerkust van Makkum tot Workum drie eilanden willen creëren.



Het eilandenplan met de naam Makkumer Lagune is tot stand gekomen vanwege de plannen die er op dit moment gemaakt worden voor het meer. Hierbij gaat het onder andere om een windmolenpark en een vismigratierivier in de Afsluitdijk.

Al langere tijd wordt er gesproken over het verhogen van het waterpeil. Zo kan hogere golfslag bij storm zorgen voor schade aan de dijken. De eilandjes krijgen als eigenschap dat ze de golfslag op de kust kunnen verminderen en ook duidelijk kunnen laten zien. Dat is vooral goed voor de kleinere bootjes. Een ander voordeel van de eilandjes is dat een windmolenpark in het IJsselmeer minder op zal vallen.

De eilanden voor de IJsselmeerkust van Makkum tot Workum bieden mogelijkheden voor zwemmers, watersporters en vissers. Tevens zou het gebied tussen de eilanden en de vaste wal ingericht kunnen worden als een soort van 'speedbaan' voor windsurfers.

De kosten voor het plan worden geraamd op een bedrag van 10 miljoen euro. De verenigingen in Makkum tezamen hebben zich verenigd in de Projectgroep Kosta. (

Omrop Fryslan

)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen