Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Dometic Benelux introduceert revolutionaire Sea Xchange Watermaker

9 september 2015 Schipper Blog 0

Etten-Leur – Dometic Benelux B.V. introduceert de revolutionaire Sea Xchange Watermaker, een nieuwe generatie watermakers die van zeewater drinkwater maakt. Door gebruik te maken van het conventionele omgekeerde osmose-proces wordt zeewater omgezet in zuiver drinkwater. De compacte gebruiksvriendelijke Sea Xchange Watermaker is uitermate geschikt voor zeevaarders die zich lange tijd op het water of in gebieden zonder betrouwbare watervoorziening bevinden.Bij het omgekeerde osmoseprincipe wordt zout of zoet water door fijnmazige filters gestuwd voor een eerste filtering. Vervolgens wordt het water onder zeer hoge druk van minimaal 80 bar door een membraan geperst. Dit zorgt ervoor dat bacteriën, virussen en andere verontreinigingen gescheiden worden van het water. Met als resultaat dat zuiver water kan worden gebruikt als drinkwater. Maar natuurlijk kan het ook gebruikt worden om mee te koken, te douchen en mee schoon te maken.

"Door de waterzuiveringsinstallaties kunnen schepen zich efficiënter beladen, omdat er geen zware, vers koud-watervoorzieningen geplaatst hoeft te worden" aldus Kees Hultermans, Sales Engineer CPV-AM & Marine Systems – Marine Benelux B.V. “Minder gewicht betekent minder brandstofverbruik en de mogelijkheid om veilig, vers drinkwater te maken op het moment dat het nodig is.”

De waterzuiveringsinstallatie is leverbaar in een viertal modellen: de SX600 met een dagelijkse capaciteit van 600 gallons/2.726 liter, de SX1200 (1.200 gallons/5.455 liter per dag), de SX1800 (1.800 gallons/8.182 liter per dag) en de SX2200 (2.200 gallons/10.000 liter per dag). De afmeting van de units is 47 x 122 x 61 centimeter, het gewicht varieert van 65 tot 80 kilo.

Voor meer informatie bezoek de websites:

www.dometic.com

en

www.dometic.nl

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen