Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Dokkumer bruggen worden in de toekomst op afstand bediend

1 december 2015 Schipper Blog 0

Dokkum - In navolging van andere toeristische plaatsen in Friesland worden nu ook de Dokkumer bruggen op termijn allemaal op afstand bediend. Vanwege de drukte is de Woudpoortbrug in juli en augustus de enige uitzondering. Daar is het ter plaatse zo druk dat er in de zomermaanden nog wel een brugwachter in Dokkum wordt ingezet.

De rest van de bruggen – de Altenabrug, Eebrug en Schreiersbrug – zullen op termijn centraal vanuit Leeuwarden worden bediend. Watersporttoeristen hoeven daarnaast in de toekomst geen bruggeld van €5,- meer te betalen. Tevens komen alle pauzes in de brugbediening te vervallen.

Door het afschaffen van het bruggeld en de pauzes wil de provincie Friesland het de watersporters gemakkelijker maken. De provincie Friesland liet samen met de gemeente Ferwerderadiel en Dongeradiel een onderzoek uitvoeren om te kijken of centrale bediening van bruggen in de vaarroute Leeuwarden – Dokkumer Nieuwe Zijlen mogelijk was. Het onderzoek heeft uitgewezen dat het voor alle bruggen mogelijk zou zijn, met de Woudpoortbrug als enige uitzondering. Voor de brugwachters wordt er op zoek gegaan naar een vervangende functie bij de gemeente Dongeradeel.

Uiterlijk in 2020 moet de centrale brugbediening een feit zijn. (

in-dokkum.nl

)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen