Categorieën

Blog
Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de updates en mis nooit de nieuwste items!


* verplichte velden

Al een account?

Deze week in Parijs: Salon Nautique

7 december 2015 Schipper Blog 0

Parijs – Deze week begint thuisbeurs voor de Franse botenmerken Salon Nautique de Paris. Primeurs van merken als Beneteau en Jeanneau zullen er onder andere te bewonderen zijn.



Vanzelfsprekend staan boten voorop en kijken veel Fransen reikhalzend uit naar de komst van bijvoorbeeld de CNB 76. Als beurs is de Salon Nautique al lang niet meer de plek waar je naar toe gaat om allerlei boten te bekijken. Het grote zeiljacht trok met name aandacht bij het wegvervoer door de lichtstad.

Daarnaast is het erg bijzonder dat alle 500 beschikbare plaatsen voor de SUP toer over de Seine binnen 26 minuten waren uitverkocht. De toer vond voorafgaand aan de beurs plaats. De tocht is op 6 december in de ochtend van start gegaan en heeft veel toeschouwers getrokken.

Op de beurs zullen een groot aantal boten te zien zijn. Zoals de AC45, de foilende catamaran waarmee het Franse Groupama zich wil kwalificeren voor de America's Cup. Ook de open catamaran waarmee Yvan Bourgnon de Atlantische oceaan overstak is in de hallen bij de Porte de Versailles te bewonderen. Fransen staan zo gezegd hun mannetje als het gaat om het bedwingen van de zee. Zo wil de 38 jarige Nicolas Jarossay binnenkort de Atlantische Oceaan peddelend oversteken op een speciale Sup boot. Zijn Sup vaartuig is ook te bewonderen.

De primeurs van de zeilboten: J-Boats (J-112), Jeanneau, Beneteau, Lagoon, Wauquiez en Dufour zullen in hal 1 te bewonderen zijn. In hal 2 zijn naast boottoebehoren, zoals de nieuwste Mercury Verado 350 en 400 pk ook de motorboten te vinden. Daar zijn onder meer primeurs van Capelli, BWA en Ranieri. In hal 4 tenslotte vind je primeurs als de Beneteau Flyer 8, de Jeanneau Cap Camarat 10.50 WA en de ChrisCraft Capri.

Salon Nautique de Paris wordt gehouden van 5 tot en met 13 december, doorgaans van 10 tot 19 uur. Toegang € 13 (internet) -€ 16 (kassa). Meer informatie over de beurs is te vinden op:

www.salonnautiqueparis.com/GB



(

De Telegraaf Vaarkrant

)

Reacties 0

Log in om een comment te kunnen plaatsen